top of page

Saopštenje za javnost

Obzirom na članake objavljene na Cafe del Montenegro, pod naslovom "Tužilaštvo istražuje autogolove u Pljevljima" i Dnevne novine "Dan" sa identičnim naslovom, obraćamo se javnosti povodom istog Saopštenjem.

Naime, kako su domaća javnost i naši prijatelji upoznati, OFK Borac postoji već 5 godina i osnovan je sa ciljem afirmacije fudbala i fair playa, između ostalog. U skladu sa navedenim, svakom fudbalskom meču, ali i vanfudbalskim događajima, pristupali smo na najprofesionalnijem mogućem nivou, te na taj način zavrijedili zavidan nivo ugleda i povjerenja svih trećih lica sa kojima smo imali saradnju.

Kako smo u prethodnom periodu isticali, OFK Borac postoji isključivo kao faktor čija je osnovna uloga društveno-korisna, te da nikakva druga ne dolazi u obzir! Kako smo već naveli, u medijima su se pojavile tvrdnje koje su označile meč sa FK Pljevlja sumnjivim, obzirom da su igrači FK Pljevlja postigli dva autogola. Lične sumnje i uvjerenja igrača prenesena su treneru, delegatu i sudijama, te smo postupali u skladu sa savješću i odgovornošću: nijesmo htjeli biti dio ničije nesportske predstave. Ostali smo dosljedni duhu fair playa, sa namjerom da ne punimo ničije džepove, naročito vodeći računa o ugledu kluba i poštovanju Zakona. Na kraju, želimo istaći da smo srećni što su državni organi obratili pažnju i na 3. po redu fudbalski rang u našoj zemlji, te da su ozbiljno pristupili istrazi tvrdnji za koje, ističemo, postoje osnovane sumnje.

Iz zone sumnje ne želimo ni izaći, a lične stavove zadržati do konačnog epiloga, uz tvrdnju da smo ponosni na karakter igrača i zajednički stav da se izborimo za bolju fudbalsku i sportsku atmosferu u našem gradu, ligi i državi uopšteno.

Do okončanja postupka, naš klub se ovim povodom neće više zvanično oglašavati.

U ime Uprave,

Asmir Pućurica

Sekretar OFK Borac Bijelo Polje


bottom of page