top of page

Naš tim posjetio NK Ključ

U nedjelju, 01. marta, naš klub je završio trodnevnu posjetu našim prijateljima u Ključu, u Bosni i Hercegovini. Naime, prije manje od godinu dana, na inicijativu našeg sugrađanina koji već dugo radi i živi u Ključu Amera Hajdarovića, NK Ključ iz Bosne i Hercegovine učinio nam je čast i posjetio nas u Bijelom Polju. Posjeta naših fudbalskih prijatelja iskorišćena je da se uspostave prave sportske i prijateljske veze, potpiše Memorandum o saradnji i odigra prva međunarodna utakmica u istoriji našeg kluba. Tom prilikom je dogovoreno da se posjeta uzvrati, pa je, posle dužeg planiranja, delegacija od 15 članova uprave i igrača posjetila Ključ.

U putovanju dugom 10 časova naš klub nije bio sam. Zahvaljujući Opštini Bijelo Polje, odnosno Sekretarijatu za sport i rukovodiocu istog gosn. Marku Maslovariću, našem klubu je pokriven dio troškova puta za BiH. Takođe, zahvaljujući našim prijateljima iz DOO Njogo, RAMS travel agency i FK Jedinstvo, delegacija našeg kluba je bezbjedno i sigurno doputovala u grad našeg domaćina. Iako je utakmica bila kruna čitave posjete Ključu, iznad samog fudbalskog praznika je ipak ostalo gostoprimstvo i toplina na koju su naišli naši igrači i članovi stručnog štaba u Ključu. Članovima našeg kluba obezbijeđeni su smještaj i svi obroci. Osim toga, organizovana je posjeta starom dijelu grada Ključa, fotografisanje i prezentacija istorije ovog kraja. Takođe, naši igrači upoznati su sa fudbalskom mapom ovog kraja, kao i prostorijama kojim raspolaže NK Ključ. Osim uzvraćanja posjete, cilj odlaska u BiH je bilo odigravanje utakmice sa prijateljskim klubom koji će za 3 godine proslaviti 100. godišnjicu svog postojanja.

Prije početka meča, predsjednik NK Ključ Amer Hajdarović i predsjednik OFK Borac Samir Fetić razmijenili su poklone na sredini terena.

Iako umorni od dugog i napornog puta, naši igrači su dobro otvorili utakmicu i zaprijetili preko odličnog Bošnjaka. Udarcem sa 30ak metara, lopta je bila blizu mreže, ali je stativa bila saveznik domaćina. Naš tim je nastavio agilno da napada, a svoje šanse je tražio uglavnom po desnoj strani. Međutim, pojačani domaćin je uzvratio, nedugo zatim tresla se i prečka našeg gola. Do kraja poluvremena, smjenjivale su se akcije i šanse, što je prisutna publika pozdravljala nepristrasno, aplauzima. Od događaja u prvom poluvremenu valja istaći propuštene šanse da sjajne akcije naših igrača krunišu golovima, međutim u tim situacijama se nijesu najbolje snašli Alden Ramović, Armen Bošnjak i Adnan Šemović. U drugom poluvremenu se osjetio pad u igri našeg tima, koji gol prima iz greške u, do tad, besprekornoj odbrani. Kraća klupa i dug put iza nas, učinio je da naš tim tek iz par šansi uzvrati domaćinu, ali neuspješno. Konačan rezultat ostao je 1-0 u korist domaćina.

Po završenom fudbalskom meču upriličeno je druženje sa igračima i upravom NK Ključ. Osim prijatelja iz svijeta fudbala, zahvalnost na posjeti izrazili su i savjetnik načelnika Opštine Ključ gosn Amir Hadžić, koji je ispred Opštine Ključ uručio poklone predsjedniku našeg kluba Samiru Fetiću. Takođe, našem predsjedniku uručena je Zahvalnica za uspostavljanje prijateljskih veza i međunarodnu saradnju, a Zahvalnicu je uručio Mujo Islamagić, predsjednik Sportskog saveza Opštine Ključ.

Ispred našeg kluba domaćinu se zahvalio sekretar OFK Borac Asmir Pućurica koji je istakao značaj uspostavljanja prijateljskih veza između naša dva kluba i izrazio nadu da će ova dva kluba nastaviti sa njegovanjem prijateljskih veza. Uz sve pozitivne utiske i lijepe uspomene koje nosimo iz Ključa, sa naročitim zadovoljstvom želimo da istaknemo zahvalnost gosn Merimu Ganibegoviću, prijatelju kluba, koji je u Travniku obezbijedio ručak i osvježenje svim članovima naše delegacije.

Uz brojne lijepe uspomene i momente koje smo doživjeli za vrijeme boravka u BiH, moramo naglasiti da su svi članovi našeg tima oduševljeni toplinom i srdačnošću svih mještana Opštine Ključ. Posjeta naše delegacije najavljena je na lokalnom portalu, a u glavnoj ulici nalazili su se plakati sa najavom prijateljskog meča između naša dva tima.

U ime delegacije koju su činili: Samir Fetić predsjednik kluba i trener, Elsan Čindrak pomoćni trener, dr Jusuf Kadić klupski ljekar, Mithat Zaimović predstavnik kluba; igrači: Amar Kanalić, Asmir Pućurica (C), Nikola Kuč, Mirza Ramović, Dino Ljuca, Irfan Balić, Gorčilo Rondović, Armen Bošnjak, Nikola Brajić, Adnan Šemović, Dino Lukač i Alden Ramović; želimo da se najsrdačnije zahvalimo NK Ključ, na čelu sa predsjednikom Amerom Hajdarovićem, ali i ostalim uvaženim prijateljima i ljudima koji su učinili da naš boravak u Ključu protekne besprekorno.

Nakon ove dvije posjete, naš klub izražava nadu da će saradnja naših klubova biti unaprijeđena i podignuta na još veći nivo, te da će uzajamne posjete i druženja naših članova postati tradicija dva kluba. Vjerujemo, takođe, da su prijateljski odnosi naših klubova postavili visoke standarde i izbrisali sve administrativne, geografske i ostale barijere. Srećni, ponosni i zahvalni zbog činjenice da za prijatelje imamo ljude kakvi čine sportski kolektiv NK Ključ, OFK Borac i svi njegovi članovi sa sigurnošću mogu reći da smo ovom posjetom i sami postali dio Ključa.


bottom of page